BLOG

Latest Tech
News

Facebook, castigator al premiului pentru Impact in Industria WiFi oferit de WiFi Alliance

iulie 21, 2022

Facebook, castigator al premiului pentru Impact in Industria WiFi oferit de WiFi Alliance

WiFi Alliance saluta noii membri intrati in Hall of Fame WiFi Alliance. Aceasta distinctie evidentiaza companiile si persoanele care au adus contributii importante in industria WiFi si au demonstrat un angajament extraordinar in a promova misiunea WiFi Alliance de a-i „conecta pe toti, oriunde”. WiFi Alliance ofera distinctii pentru urmatoarele categorii: Impact in industrie, Specialist in misiune si Calitatea serviciilor.Premiul „Impact in industria WiFi” recunoaste meritele companiilor membre care au furnizat servicii sustinute de WiFi Alliance si au adus contributii semnificative la misiunea WiFi Alliance si la industria WiFi in ultimul an. Companiile care au primit premiul in acest an au avut un impact semnificativ in castigarea spectrului fara licenta de 6 GHz pentru WiFi, permitand WiFi 6E sa devina o realitate.

De ce este Facebook atat de apropiat de industria WiFi?


Misiunea Facebook este de a oferi oamenilor puterea de a construi o comunitate si de a aduce lumea impreuna. Eforturile de conectivitate sunt concentrate pe aducerea mai multor oameni online la viteze mai rapide. Facebook a recunoscut constant ca WiFi este o tehnologie rentabila pentru conectarea lumii la scara globala. In acest scop, Facebook a investit activ intr-o serie de produse care utilizeaza WiFi in moduri noi si a participat la eforturi care au dus la cea mai mare alocare de WiFi in banda de pana acum, 1.2 GHz (WiFi 6E). Facebook ofera solutii ecosistemice WiFi, precum WiFi Express, pentru conectarea tuturor device-urilor. Echipa AR / VR a Facebook investeste in noi categorii de dispozitive WiFi cu Portal si Oculus. Facebook se asociaza in mod activ la initiative globale open source, cum ar fi „initiativa WiFi deschisa” din The Telecom Infra Project (TIP).

WiFi AllianceCe vede Facebook ca fiind principalul motiv al proliferarii WiFi in intreaga lume?


Deoarece WiFi este deschis si disponibil tuturor, a servit ca fundament pentru inovatie. WiFi a fost atat de influent si de larg adoptat, datorita catorva avantaje fundamentale si distincte - spectru deschis si fara licenta, disponibilitate omniprezenta si o baza mare de furnizori competitivi, care ajuta la reducerea costurilor de exploatare si inovatie continua in standardele WiFi. Aceste avantaje duc la adoptarea rapida pe segmentele de consumatori, companii si furnizori de servicii din intreaga lume. WiFi este peste tot si omniprezent.

„Suntem incantati de recunoasterea de catre WiFi Alliance a contributiei adusa de Facebook in general in promovarea industriei WiFi. Credem cu tarie ca WiFi este o parte centrala a modului in care poate fi atinsa cererea crescuta de acces la internet si continut intensiv de date. Lucrand cu alte companii cu gandire similara, suntem incantati sa continuam extinderea accesului la internet cu un pret scazut si de inalta calitate. Suntem incantati sa lucram cu WiFi Alliance si membrii sai pentru a face conectivitatea wireless mai rapida si mai buna ca oricand."

Care este cel mai mare impact al WiFi-ului asupra lumii?


WiFi-ul a devenit o nevoie esentiala a vietii de zi cu zi. Ne bazam pe WiFi pentru a invata, a lucra, a face cumparaturi, a accesa divertisment si a ne conecta cu prietenii si familia. Acest lucru nu a fost niciodata mai adevarat decat in ​​ultimele luni. Deoarece restrictiile de distantare sociala cauzate de pandemia COVID-19 au fost puse in aplicare in intreaga lume, cercetarile ABI au raportat o crestere de 80% a traficului generat de WiFi. Cu atat de multi oameni care lucreaza de la distanta pe tot globul, multe locuri de munca se bazeaza acum pe WiFi la domiciliu pentru a-si asigura fortele de munca si pentru a-si continua afacerile.

Ce crede Facebook ca este o tehnologie WiFi care va transforma experienta WiFi?


Facebook a fost un sustinator al dispozitivelor VLP de putere foarte mica bazate pe WiFi 6 care vor revolutiona conectivitatea portabila si o vor face omniprezenta. Facebook considera ca, cu dispozitivele VLP, toate tipurile de cazuri noi de utilizare, cum ar fi realitatea augmentata, cazurile de utilizare in autovehicule si colaborarea la distanta vor deveni mainstream.