BLOG

Latest Tech
News

Primul router Wi-Fi 7: lansat de H3C și alimentat de Qualcomm

august 01, 2022

Primul router Wi-Fi 7: lansat de H3C și alimentat de Qualcomm

Este un lucru cunoscut faptul că chipset-urile de infrastructură (AP) pentru Wi-Fi 7 sunt disponibile de câteva luni, dar cine se aștepta ca primul router Wi-Fi 7 să fie anunțat atât de curând? Wi-Fi 7 tri-band H3C Magic BE18000 este primul router cu tehnologie Wi-Fi 7 din lume și este acum disponibil, alimentat de Qualcomm.

Tehnologia Wi-Fi 7 la tine acasă:

Informațiile despre acest subiect sunt încă puține, dar primul router Wi-Fi 7 din lume a fost anunțat oficial de furnizorul de tehnologie de rețea H3C din China. AP-ul recent lansat oferă o rată de date de 18,443 Gbps pe trei benzi și este alimentat de platforma Qualcomm Networking Pro 1220. Cu toate acestea, nu se vorbește încă despre disponibilitatea unității.


Având în vedere performanțele platformei Qualcomm, noul router Wi-Fi 7 acceptă toate caracteristicile standard Wi-Fi 7, inclusiv canale de 320 MHz, modulare 4kQAM, MLO și multe altele. Unitatea tri-bandă este configurată pentru 4×4 MU-MIMO pe fiecare dintre benzile de 2,4 GHz, 5 GHz și 6 GHz.


Dispozitive disponibile pentru noua tehnologie Wi-Fi 7

Începând de luna trecută, trei furnizori importanți de chipset-uri printre care și Qualcomm oferă atât chipset-uri Wi-Fi 7 pentru dispozitiv, cât și pentru rețea. De asemenea, Qualcomm și-a lansat noua platformă Network Pro Series compatibilă cu Wi-Fi 7 pe 4 mai anul acesta. Cu toate acestea, conform informațiilor recente, niciun  device Wi-Fi 7 nu a fost încă lansat. Totuși, judecând după disponibilitatea platformelor, primele telefoane și laptopuri ar putea apărea până la sfârșitul anului sau poate la începutul anului viitor. Pentru mai multe informații din sfera tech rămâi conectat cu secțiunea noastră de blog, cât de curând vom reveni cu noi date.