BLOG

Latest Tech
News

Provocari Wi-fi: retele dedicate pentru depozite si fabrici

octombrie 11, 2021

Provocari Wi-fi: retele dedicate pentru depozite si fabrici

Realizarea unei infrastructuri wireless performanta intr-un depozit sau o unitate de productie este nu doar o provocare, ci si cheia bunei functionari a activitatii in acel spatiu. Realizarea unei retele wireless in asemenea medii comporta cateva particularitati, o altfel de abordare. Am avut recent cateva astfel de provocari si ne-am gandit sa scriem acest mic articol in speranta ca vom fi de ajutor si pe aceasta cale celor care au nevoie de astfel de sfaturi.Ei bine, intr-un depozit sau intr-o fabrica filosofia retelei wireles este total diferita fata de cea dintr-un birou sau dintr-o locuinta. Ganditi-va ca vorbim de locuri greu accesibile, dar vorbim si, mai ales, de locuri in care “productia” nu poate astepta, orice timp mort insemnand pierderi pentru companie. Lucrul este valabil si pentru un depozit modern in care manipularea marfurilor, paletii, functioneaza cu cititoare de coduri de bare care fac posibile incarcarile si descarcarile de gestiune, dar si localizarea precisa a fiecarui obiect aflat in depozit. In cazul unitatilor de productie, scenariul este mai “dramatic”, vorbim de utilaje care functioneaza wireless si a caror comunicare cu restul liniei de productiei este cruciala pentru buna functionare a activitatii.

Realizarea unei infrastructuri wireless performante in astfel de scenarii trebuie sa tina cont si de factorii de mediu (umiditate excesiva, temperaturi ridicate, fum, aburi etc.), acestia avand impact direct atat asupra spectrului radio dar si, mai ales, asupra echipamentelor. Cum vorbim de retele ce trebuie sa functioneze fara sincope, planificarea strategica este cruciala.

Pentru a nu avea surprize neplacute recomandam realizarea mai multor scenarii si chiar supunerea echipamentelor la teste de stres pentru a vedea comportamentul acestora in situatii limita. Nu ne laudam, dar suntem foarte buni la asa ceva, ne plac testarile de orice fel, mai ales ca avem convingerea ca ne conduc la cele mai bune rezultate. Am ajuns noi sa testam echipamente wireless si ingropate sub nisip

Un alt aspect ce trebuie luat in considerare este comunicarea permanenta si acoperirea perfecta a spatiului cu reteaua wireless. Intr-un depozit, de pilda, nu este nevoie de o viteza wireless foarte mare, ci de acoperire excelenta si de fluenta in comunicarea radio. Aici vorbim de transferuri de date mici si foarte mici, dar intr-un mediu wireless fara sincope. Orice intrerupere conduce la reluarea procesului, lucru ce are efecte directe asupra productivitatii.

Un alt aspect deosebit de important este siguranta wireless, protejarea retelei si a device-urilor care interfereaza in acea retea. In cazul liniilor de productie este extrem de importanta securitatea wireless, orice bresa putand duce la un dezastru in cifrele companiei. Expertii Net Shape in securitate wireless au pe langa un bun vibe si instrumentele necesare pentru a realiza o retea wireless si performanta, dar si excelent securizata.

Configurarea echipamentelor wireless este, fara indoiala, un alt capitol extrem de important in cazul retelelor ce deservesc un depozit sau o fabrica. Aici vorbim de configurari personalizate extrem, fiecare caz avand particularitatile lui. Cum spuneam, am realizat in ultimul timp cateva proiecte mari in astfel de medii si, pe langa faptul ca ne-am descurcat de minune, a insemnat si pentru noi o experienta relevanta. Asa ca, pentru astfel de scenarii, manualul nostru de lucru are de acum cateva capitole in plus.

In cazul in care ai probleme cu reteaua wireless in depozit sau in fabrica te rugam sa ne contactezi. Dincolo de cele spuse mai sus, bineinteles ca sunt si alte lucruri de care tinem cont cand vorbim de o infrastructura wireless performanta. In functie de nevoile pe care le ai suntem capabili sa-ti punem la dispozitie cele mai bune solutii. Net Shape este furnizor de infrastructuri wireless capabile sa sustina orice tip de activitate. Realizam proiecte de la “0”, fiind implicati 100% in tot ce inseamna asta: masuratori radio, proiectare, instalare si configurare echipamente, ba chiar si furnizare de echipamente wireless de top.

Hai sa ne povestesti despre business-ul tau si sigur te putem ajuta. Datele noastre de contact le gasesti in aceasta pagina.