BLOG

Latest Tech
News

Ruckus AP ingropat in nisip - experiment in Mamaia Nord

februarie 10, 2022

Ruckus AP ingropat in nisip - experiment in Mamaia Nord

 

Conform zicalei romanesti “Vara iti faci sanie si iarna iti pui WiFi”, am profitat de vremea oarecum buna si am organizat o noua varianta a unui experiment facut cu multi ani in urma. Incercam sa vedem cat de bine poate merge WiFi-ul daca echipamentul la care ne legam nu se vede, nu s-aude, in cazul nostru este ingropat in nisip.

Cum spuneam, am mai facut acest experiment cu cativa ani in urma, insa tehnologiile au evoluat, tool-urile de evaluare si masurare au evoluat si ele si, de ce nu, am mai evoluat si noi.

Nisip am fi gasit noi si prin Bucuresti, pe la vreun magazin de profil, dar solutia pe care am vrut sa o testam trebuia musai validata in terenul de destinatie – nisipul umed al plajelor. Asta ne doream de la un astfel de experiment: sa vedem in ce conditii poate functiona o retea WiFi daca AP-urile sunt ingropate in nisip umed.

Testul a fost unul reusit, asa cum puteti vedea si in filmuletul de fata. Am mers, am sapat, am ingropat si masurat de mai multe ori. WiFi-ul ar putea merge! Vorbim totusi de un experiment si nu neaparat de o solutie, dar chiar si asa, pentru plajele mari care vor sa le ofere clientilor estivali si WiFi la sezlong poate fi un inceput de discutie.

Sistemul functioneaza in anumite conditii, masuratorile noastre arata asta, iar filmarea este „documentul” prin care atestam ca experimentul s-a desfasurat in mediul de destinatie.

Si de aceasta data ne-am oprit doar la nisipul plajei, in luna ianuarie este prea frig pentru a muta testele si sub apa. Glumim, evident!