BLOG

Latest Tech
News

Smart Home by Net Shape – pentru un viitor mai bun

octombrie 11, 2021

Smart Home by Net Shape – pentru un viitor mai bun

Ne stiti pasionati de noile tehnologii si de minunatiile care se pot intampla in urma utilizarii inteligente a acestora. Un pas firesc pentru noi, dupa o acoperire perfecta a domeniului wireless (oameni specializati, certificari internationale, zeci de mii de euro investiti in device-uri si softuri care sa ne ajute in a oferi cele mai bune retele wireless posibile), urmatorul nostru pas se indreapta catre era Smart Home.Asa cum obisnuim, inainte de a pune rotitele de marketing la treaba, ne facem temele cat putem de bine pentru a putea oferi solutii si servicii care sa vina cu adevarat in ajutorul clientilor, dar care sa fie judecate intr-un raport calitate-pret confortabil pentru toata lumea. Pentru noi Smart Home este deja prezentul din viitor, experimentam zi de zi solutii tot mai interesante, ba chiar si inventam scenarii care-ti pot usura mult viata si chiar spori confortul de acasa si de la birou.

Ne adresam din start dezvoltatorilor imobiliari, ei sunt cei care ar trebui sa se gandeasca foarte serios sa implementeze deja solutii Smart Home in proiectele ce le au in lucru, dar si, mai important, in cele viitoare. Cererea de astfel de solutii se afla in crestere, tot mai multa lume cauta posibilitati de a intersecta fericit diferite tehnologii. Bineinteles, sunt si alte medii in care tehnologiile Smart Home pot performa, nu le ocolim nici pe acestea. Fie ca vorbim de o casa indviduala, de un birou, ba chiar si de un depozit, avem solutii minune pentru optimizarea consumurilor de energie, dar si pentru cresterea gradului de confort. Totul se face printr-o atenta evaluare a ceea ce ne dorim, dar si printr-o planificare riguroasa a tuturor aspectelor ce tin de o implementare reusita. Nu este un domeniu simplu, descoperim acest lucru zi de zi. Sunt multi factori care concura la reusita unui proiect, aspecte ce tin de infrastructura existenta si de posibilitatile de a interveni asupra ei, de mediul radio in care vor functiona device-urile ce se vor interconecta, dar si, bineinteles, de calitatea si capacitatea tehnologiilor utilizate de a livra conform asteptarilor.

Smart Home este tot ce ti-ai putea inchipui, dar si un plus peste asteptarile pe care le ai. Suntem uimiti si noi de cate se pot face, este o intersectie minunata a creativitatii cu tehnologia. Mici device-uri pot fi ”antrenate” sa invete si sa se comporte fie dupa un pattern prestabilit, dar si sa negocieze cele mai bune decizii pentru a ajunge la rezultatul dorit cu cel mai mic cost/efort.

In cadrul Net Shape am creat o divizie speciala dedicata domeniului Smart Home, o nisa in care vom avea un cuvant greu de spus. Oamenii implicati in aceasta divizie studiaza si testeaza permanent solutii Smart Home de ultima generatie, sunt intr-un proces continuu de invatare – participam la cursuri de formare si teste realizate impreuna cu furnizorii de tehnologii Smart Home. Un avantaj care ne ofera un plus din start este si acela ca avem o pregatire tehnica solida (atat in domeniul electricitatii, cat si Telecomunicatiilor si Radio Frecventei), intelegem perfect cum functioneaza acest mediu, si, mai mult, prin interventii la nivel wireless putem oferi setup-uri care sa intregeasca conceptul Smart Home.

Sunt deschisi oricarei colaborari cu furnizori de tehnologii Smart Home, avem deja un parteneriat excelent cu Fibaro – furnizor de tehnologii Smart Home de top (echipamentele Fibaro pot fi consultate si comandate si din magazinul nostru online, Oaierless.ro).

Ca si modalitatea de abordare a lucrurilor intr-un proiect Smart Home, urmarim cu sfintenie urmatoarele etape:

Definirea proiectului  / Rezultate scontate – este momentul in care plansa de desen ne ajuta cel mai mult. Impreuna cu clientul stabilim prima schita a proiectului conform cu ceea ce isi doreste, adaugand, bineinteles, automatizari la care nici nu s-a gandit, dar care-l vor multumi cu siguranta. Este etapa definitorie, deoarece in urma ei se vor comanda atat modificarile necesare in spatiul in care se vor instala device-urile Smart Home, dar si echipamentele care vor face posibile toate scenariile si automatizarile pe care le avem in vedere.

Instalarea echipamentelor Smart Home – specialistii nostri pleaca de le dezideratul ”cel mai mic deranj posibil”. Echipamentele vor fi instalate conform proiectului prestabilit, respectand toate normele in vigoare privind instalatiile electrice / gaz / apa.

Configurare Smart Home – este etapa cea mai interesanta pentru specialistii Smart Home de la Net Shape. Este momentul in care se intampla cu adevarat magia Smart Home, tot ansamblul de automatizari si interconexiuni sunt aduse la viata intr-un tot unitar care raspunde intrutotul asteptarilor. De departe este si etapa cea mai dificila, programarea echipamentelor sa raspunda la scenarii variate fiind extrem de complicata si necesitand cunostinte din varii domenii precum: logica, fizica, matematica, limbaje de programare, propagare radio si, bineinteles, multa creativitate. Fiecare proiect este un univers in sine, nu exista configuratii universal valabile. Asta o invatam zi de zi in experimentele Smart Home pe care le facem. Eforturile noastre se concretizeaza in raspunsuri exacte de la toate echipamentele Smart Home pe care le interconectam, resusind astfel sa cream scenarii dintre cele mai complexe.

In viitorul apropiat vom reveni cu noi articole legate de prezentari de scenarii posibile, lucruri pe care le facem deja cu succes in proiectele Smart Home in care suntem angrenati.

Mentenanta si Suport – toate proiectele Smart Home realizate de echipa Net Shape beneficiaza de mentenanta si suport pe termen lung. In Suport noi includem si potentialele update-uri ale sistemului Smart Home – tehnologia evolueaza cu pasi repezi si, cu siguranta, intr-un orizont de timp nu foarte indepartat vor fi posibile noi scenarii, noi integrari Smart Home. Sistemele pe care le pregatim astazi prevad si posibile upgrade-uri, asa ca ne va fi mai usor tuturor sa implementam noi tehnologii. Si prin mai usor intelegem chiar si mai repede si mai ieftin.

Suntem o echipa de ingineri si tehnicieni destoinici, angrenati in proiecte nationale si internationale in domeniile telecom, wireless si Smart Home. Avem peste 40 de colegi permanent in teren, pregatiti sa faca fata celor mai mari provocari. Investim constant in pregatirea colegilor, dar si in tot ce inseamna echipamente de lucru – scule, autoturisme, echipamente, tool-uri, device-uri si software necesare pentru a livra performanta in orice proiect.

Daca vrei sa afli tot ce putem face in domeniul Smart Home te invitam sa ne cunosti. Gasesti datele noastre de contact in aceasta pagina.