BLOG

Latest Tech
News

Wireless rezidential – reteaua ta perfecta in doar 2 zile

octombrie 11, 2021

Wireless rezidential – reteaua ta perfecta in doar 2 zile

Vorbeam acum cateva zile despre provocarile pe care le avem in WiFi mai ales atunci cand avem de implementat infrastructuri wireless complexe. Desi ar parea la o prima vedere ca o retea wireless pentru acasa este simpla, nu este deloc asa. O sa povestim astazi putin despre cum facem noi wifi-ul sa-ti mearga bine acasa, dar si cum te putem ajuta cu toate automatizarile IoT disponibile pe piata.Smart Home este un concept despre care se discuta tot mai mult in ultimii ani. Automatizaile pe care le poti face astazi acasa, folosindu-te de tot felul de device-uri si senzori, iti fac cu siguranta viata mai frumoasa si mai usoara. Integrarile tind sa fie tot mai complexe, iar mixul de device-uri trebuie bine gandit pentru a-ti oferi nu doar confortul pe care ti-l doresti, ci si siguranta fata de provocarile asociate folosirii unor astfel de echipamente. Unul dintre principiile care ne ghideaza in tot ceea ce facem zi de zi: securitatea performantei. Nu este de ajuns sa investesti sume tot mai mari in achizitionarea de device-uri, este imperios necesar sa te gandesti si la mediul in care vor functiona si comunica toate acestea. Asa ajungem, inevitabil, la reteaua wireless de acasa, cea care va prelua cea mai parte a sarcinilor de comunicare intre toate echipamentele pe care le detii.

Pentru a avea cea mai buna retea wireless acasa cauta sa te sfatuiesti cu specialisti wireless, explica-le ce nevoi ai, ce ti-ai mai dori in plus, dar si cat ti-ai dori sa investesti. Suntem aici sa te ascultam, sa te consiliem, dar si sa-ti oferim cele mai bune preturi la servicii si echipamente wireless. Facem si o promisiune, desprina desigur din experienta de pana acum, dar si din multele integrari de wireless rezindetial facute pana acum – iti aducem acasa cel mai bun WiFi in 2 zile!

Si ca sa intelegi cum lucram hai sa-ti detaliez putin ce vom face in cele 2 zile promise.

Ziua 1. Briefing / Strategie Wireless / Survey / Oferta


Hai sa ne cunoastem. Ne intalnim in prima parte zilei pentru o discutie legata de ce anume iti doresti, care sunt problemele actualei retele wireless (daca exista), care sunt consumurile prezente, dar si estimarile pentru viitor. Ne ajuta, bineinteles, si o estimare de buget pentru a sti care vor fi echipamentele potrivite de ofertat.

Hai sa vedem cum stam. Ne trimiti un plan al casei, cat mai detaliat posibil. Ne intereseaza lucruri generale precum numar de camere, etaje, garaj, terasa la exterior etc, dar si amanunte legate de materiale de constructie, grosimea peretilor etc. Toate acestea ne vor ajuta sa facem cea mai buna strategie de acoperire wireless a intregii case. Datele primite ne ajuta sa abordam strategia wireless potrivita, iar dupa o scurta vizita in locatie specialistii wireless Net Shape realizeaza planningul retelei luand in calcul toti parametrii colectati anterior.

Hai sa vezi ce-ti oferim. Dupa ce ne lamurim asupra tuturor aspectelor tehnice, finalizam si verificam solutia si-ti propunem oferta pentru serviciile noastre si, eventual, echipamentele necesare. Daca nu stii, suntem mari fani Ruckus Wireless, avem toate motivele din lume, asa ca prima noastra propunere va include si ofertarea de Access Point-uri Ruckus Wireless. Primesti toate detaliile legate de echipamente, dar si certitudinea ca vei avea cea mai buna retea wireless posibila.

Ziua 2. Implementare / Masuratori finale / Handshake :)


Daca avem OK-ul tau pentru toate cele de mai sus, colegii nostri din departamentul wireless se vor deplasa pentru a pune in opera planul stabilit in prima zi. Nu trebuie sa faci nimic, doar sa le asiguri acces pe unde au nevoie pentru a plasa echipamentele in pozitiile evidentiate in planning. Avem grija de tot ce inseamna cabluri, lucram curat si frumos, intelegem foarte bine ce inseamna „acasa”.

Dupa ce toate echipamentele sunt pe pozitii, incepem testarile cu echipamentele noastre, mai facem un fine tunning, simulam tot felul de consumuri ca sa ne asiguram ca totul este in regula. Apoi facem teste si cu consumurile reale, asa ca impreuna cu tine ne vom asigura ca toate deviceurile pe care le ai in casa functioneaza fara probleme in noul mediu wireless.

Urmatorul pas este realizarea unor masuratori finale, a unui audit al noului setup wireless – este certificatul de calitate prin care-ti demonstram ca au fost atinsi toti parametrii pe care ni i-am asumat in cadrul proiectului. La final, urmeaza o fireasca strangere de mana, dar si o usa deschisa oricand pentru a-ti rezolva orice problema legata de noul tau sistem wireless.

In functie de amploarea proiectului (am vazut si case mai mari) este posibil ca cele doua zile sa devina trei sau mai multe. Depindem intotdeauna de disponibilitatea clientului, de momentele in care ne poate asigura front de lucru, precum si de reactia acestuia in ce priveste agrearea proiectului propus si al costurilor aferente. Ce vrem noi sa evidentiem este faptul ca functionam foarte bine, avem deja multa experienta in realizarea de infrastructuri wireless dintre cele mai diverse, dar si ca avem echipe pregatite pentru a livra cea mai buna calitate in orice moment.

Daca ai un proiect in plan sau vrei sa te ajutam sa iei cele mai bune decizii te rugam ne contactezi. Gasesti aici datele noastre de contact.